TURKU (13.7.2017)

Turku area has become one of the most important startup hubs in Finland and the Nordics. Turku already has dozens of organizations and companies, such as SparkUp, Boost Turku and Klopal Startup Studio, offering startup services. In addition, Turku is home to The Shift, which is one of the largest annual startup events in Finland. More than 300 startups have already began their journey in Turku and Salo, and the number of new businesses is growing year by year.

“Turku and Salo have a great and open atmosphere in which to do business. Thanks to the universities in the area, there is an abundance of skilled technical staff available and there is less competition on employees than in Helsinki or Stockholm, for instance. The potential has been spotted by startups and by growing technology companies as well”, tells Klopal CEO, Sebastian Haapahovi.

Turku and Salo have various organizations helping startups, ranging from accelerators to support communities in universities. All have a combined purpose to help companies get started and expand to international markets by offering expert assistance and networking possibilities.

“Turku and Salo have a good amount of activities for early stage startups through Klopal, Boost and Salo IoT Campus, for example. There is not that much activity for startups that are past the seed stage and we want to fix that”, Haapahovi tells.

Haapahovi plans to start building a network for more established startups together with other startup influencers in Southwest Finland. The aim is to share knowledge and help startups grow faster with the help valuable networks.

###

For additional information:

Sebastian Haapahovi
CEO, Klopal Startup Studio
+358 41 571 1897
sebastian@klopal.fi

Media kit https://www.klopal.com/press/

About Klopal

Klopal is a startup-studio. Klopal builds new high technology companies together with entrepreneur teams. The company offers software development, finance, marketing and business acumen, and networks to its portfolio companies. Klopal is based in Turku with offices in Salo. www.klopal.com

 

###

 

Turku on startupille hyvä paikka kasvaa

TURKU (13.7.2017)

Turun startup-ympäristö on noussut yhdeksi Suomen ja Pohjoismaiden tärkeimmistä keskittymistä. Seudulla toimii jo toistakymmentä startup-palveluita tuottavaa yritystä ja yhteisöä, kuten SparkUp, Boost Turku ja Klopal Startup Studio, joiden lisäksi Turussa järjestetään Suomen suurimpiin kuuluva startup-tapahtuma The Shift. Turussa ja Salossa on saanut alkunsa jo yli 300 startupia ja uusien yritysten määrä kasvaa joka vuosi.

“Turun seudulla on hieno ja avoin ilmapiiri missä toimia. Alueen korkeakoulujen ansiosta täällä on valtavasti teknistä osaamista, ja pätevistä työntekijöistä on vähemmän kilpailua verrattuna esimerkiksi pääkaupunkiseutuun tai Tukholmaan. Potentiaalin ovat huomanneet niin aloittelevat startupit kuin kasvavat teknologiayrityksetkin. Seudun vahvaan nousuun vaikuttavat varmasti myös Varsinais-Suomen viime vuosien taloudellinen kasvu ja hyvät liikenneyhteydet”, sanoo Klopalin toimitusjohtaja Sebastian Haapahovi.

Yhteisöjä Turusta ja Salosta löytyy moneen tarpeeseen aina erilaisista kiihdyttämöistä korkeakoulujen tukiorganisaatioihin. Kaikkien tarkoitus on auttaa uusia yrityksiä pääsemään alkuun ja laajenemaan kansainvälisille markkinoille tarjoamalla asiantuntijaosaamista sekä verkostoitumis- ja yhteiskehitysmahdollisuuksia.

“Turussa ja Salossa tapahtuu paljon kiitettävää alkuvaiheen toimintaa muun muassa Klopalin, Boostin ja Salo IoT Campuksen toimesta, mutta pidemmälle ehtineille on tarjolla vähemmän toimintaa ja verkostoja”, Haapahovi kertoo.

Haapahovin suunnitelmissa on ryhtyä syksyllä rakentamaan verkostoa seed-vaiheesta pidemmälle päässeille kasvuyrityksille yhdessä muiden Varsinais-Suomen startup-vaikuttajien kanssa. Tarkoitus on jakaa tietoa ja nopeuttaa yritysten kasvua entisestään tarjoamalla vertaistukea oikean verkoston kautta, ja sen myötä myös edesauttaa yritysten jäämistä seudulle.

 

###

Lisätietoja medialle:

Sebastian Haapahovi
Toimitusjohtaja, Klopal Oy
041 571 1897
sebastian@klopal.fi

Mediakit-osoite
www.klopal.com/press/

Klopal Startup Studiosta:

Klopal on startup-studio. Klopal rakentaa uusia korkean teknologian yhtiöitä yhdessä yrittäjätiimien kanssa. Yritys tarjoaa ohjelmistokehitys-, rahoitus-, markkinointi-, ja liiketoimintaosaamista sekä verkostoja portfolioyhtiöidensä käyttöön. Klopalin pääkonttori on Turussa, ja sillä on toimisto myös Salossa. Lisätietoja www.klopal.com